Havermout muffins
Maaltijd
Dessert
,
Tussendoortje
Porties
Prep Tijd
16
muffins
20
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Porties
Prep Tijd
16
muffins
20
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Ingrediënten
100
g
Havermoutvlokken
250
ml
Kokend water
125
g
Gesmolten roomboter
150
g
Rietsuiker
2
Eieren
175
g
Zelfrijzend bakmeel
1
tl
Bakpoeder
1
tl
Vanillesuiker
1
tl
Zout
1
Appel
100
g
Gedroogde abrikozen
50
g
Rozijnen
Instructies
Verwarm de over voor op 200°C.
Roer Havermout in het kokend water en laat dit een 10-tal minuten trekken.
Meng de rietsuiker en roomboter tot een romig mengsel.
Meng de eieren door het mengsel.
Roer bloem, bakpoeder en vanillesuiker door elkaar en voeg dit toe bij het mengsel.
Giet de havermout af en lepel deze voorzichtig onder het mengsel.
Snij de gedroogde abrikozen en de appel in kleine blokjes en voeg deze samen met de rozijnen toe tot dit mooi gelijk verdeeld is.
Giet alles in muffinvormpjes.
Bak de muffins een 25-tal minuten in de oven.
Notities
Variatietip:
Vervang de suiker door de helft tagatesse en gebruik vanille-extract voor een suikervrij alternatief.
Week de rozijnen in rum voor een extra smaakmaker
Varieer met andere soorten fruit zoals peren, gekonfijt fruit …