Havermout heeft een comeback gemaakt in onze keuken in de vorm van vele lekkere gerechten. Van een simpele havermoutpap ’s ochtends en lekkere havermout pannenkoeken met fruit tot deze overheerlijke havermout muffins met gedroogde abrikozen, appel en rozijnen.
Deze muffins zijn het ideale tussendoortje voor jong en oud en kunnen minstens een 4-tal dagen worden bewaard zodat je er dus meteen een hele hoop kan maken.
Ingrediënten
- 100 g Havermoutvlokken
- 250 ml Kokend water
- 125 g Gesmolten roomboter
- 150 g Rietsuiker
- 2 Eieren
- 175 g Zelfrijzend bakmeel
- 1 tl Bakpoeder
- 1 tl Vanillesuiker
- 1 tl Zout
- 1 Appel
- 100 g Gedroogde abrikozen
- 50 g Rozijnen
Porties: muffins
Instructies
- Verwarm de over voor op 200°C.
- Roer Havermout in het kokend water en laat dit een 10-tal minuten trekken.
- Meng de rietsuiker en roomboter tot een romig mengsel.
- Meng de eieren door het mengsel.
- Roer bloem, bakpoeder en vanillesuiker door elkaar en voeg dit toe bij het mengsel.
- Giet de havermout af en lepel deze voorzichtig onder het mengsel.
- Snij de gedroogde abrikozen en de appel in kleine blokjes en voeg deze samen met de rozijnen toe tot dit mooi gelijk verdeeld is.
- Giet alles in muffinvormpjes.
- Bak de muffins een 25-tal minuten in de oven.
Notities
Variatietip:
- Vervang de suiker door de helft tagatesse en gebruik vanille-extract voor een suikervrij alternatief.
- Week de rozijnen in rum voor een extra smaakmaker
- Varieer met andere soorten fruit zoals peren, gekonfijt fruit ...
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe